Din varukorg är för närvarande tom.

Broderier

Broderi är en teknik där man fäster trådar av olika material, som exempelvis bomull, linne eller silke, på en yta med hjälp av små stygn. Man kan använda olika tekniker och stilar för att skapa mönster och dekorationer på textilier, såsom kläder, påsar, dukar och kuddar. Här är några steg för att komma igång med broderi:

  1. Gör upp en plan för vad du vill brodera. Det kan vara en enkel ritning eller ett färdigt mönster.
  2. Välj rätt trådar och nål. Det finns olika typer av trådar som passar bäst för olika sorters stoff och mönster. Använd en nål med rätt storlek beroende på trådtypen och tjockleken på stoffet.
  3. Välj en lämplig broderiteknik. Det finns många olika sätt att brodera, till exempel grundstämpling, korsstygn och blomsterteknik.
  4. Börja brodera. Använd nålen och tråden för att fästa tråden på stoffet genom att föra nålen genom stoffet och sedan dra tråden igenom. Upprepa dessa stygn tills mönstret är färdigt.
  5. Avsluta broderiet. När du är klar med mönstret, kan du fästa tråden på insidan av stoffet genom att föra nålen igenom några stygn och sedan klippa av tråden.

Det finns många olika tekniker och stilar för broderi, så det kan ta lite tid att lära sig alla grunderna. Det kan vara bra att börja med enkla mönster och tekniker och sedan bygga på med mer avancerade projekt när du blir mer bekväm med tekniken.

4 st underkategorier
Till toppen

Nyheter för dig!

Hitta oss

Vi känner att vi har lyckats när du hittar skaparglädje hos Pärlgrossisten! Läs mer »